zaterdag 27 februari 2010

Dag 6 Skieën en winkelen bij -25 en het IJshotel

Vandaag stond er overdag niets op de planning, dus rond 8 uur kwam iedereen zijn bed uit en hebben we eerst op ons gemakkie ontbeten. Daarna zijn Max en Redmer gaan skieën, het was een heldere dag wat betekent dat het flink koud is (-30, dus flink inpakken). We hebben nu de andere pistes ontdekt en het blijkt best wel een leuk skigebied te zijn. Helaas kan je bij -30 niet te lang en hard skien, de ledematen laten dan stuk voor stuk los. Ook het klunen is redelijk te vermijden als je de juiste pistes pakt.




De rest van de club is lekker gaan winkelen en heeft de nodige souveniertjes gekocht.

Twan heeft een Huskey uitgekozen, Claudia heeft weer een Moose gevangen en Luus stond met een hele grote IJsbeer in haar handen, maar die heeft ze op het laatste moment toch maar terug gelegd (beetje jammer), ze heeft toen maar lekkere warme wanten gekocht (je moet toch iets).

Rond het middaguur was iedereen weer terug en hebben we even snel wat te eten genomen want om 13.30u gingen we gezellig :) bowlen, Luus bleef lekker in het appartement en heeft een uurtje van de rust genoten, Aad was toeschouwer en Twan heeft de bowlingballen alle kanten van de bowlingbaan laten zien (per ongeluk hoor).

Daarna weer lekker naar het appartement waar we de spullen voor een nachtje IJshotel bij elkaar hebben gezocht, want ja wat moet je nou meenemen? Rond half 4 werden we opgehaald door de gids die ons weer meenam to the office waar de verkleedpartij weer begon.

Daarna begon de twee uur durende rit per sneeuwscooter naar het IJshotel.



Twan was net te klein om achterop de sneeuwscoter te zitten, dus die moest helaas in de slee.

We hebben door een schitterende omgeving gereden en op een gegeven moment liepen er zelfs twee Moosjes tussen de bomen (helaas heb ik ze niet gezien) keek net ergens anders naar.

Eenmaal aangekomen bij het IJshotel waren we toch wel flink gehusseld en geschud en sommige (met name de bijrijders) flink verkleund.





We mochten dan ook eerst het restaurant in voor een warm drankje en een plekje bij de open haard. Na een kwartiertje kregen we een rondleiding door het IJshotel.

Dat is wel heel bijzonder hoor! De temperatuur is er een stuk aangenamer (ongeveer -5) en de ruimtes zijn echt schitterend.

Ik hoop dat de foto's voor zich spreken, want het is niet uit te leggen.











Om 19.30 werd het dinner geserveerd "rendier met aardappelpuree" en geloof me bij -5 moet je je mond open zetten als een laadklep en het zo van je bord naar binnen schuiven wil je het warm binnen krijgen. Je moet wel eerst de vork opwarmen anders bleef deze aan je lip vastzitten. Bijzonder was het niet, maar ach het was warm, daarna kregen we als toetje een ijsje, daar kon je zo lang mee doen als je wilde :)



Rond 22.30u gingen we ons klaar maken voor de nacht, we moesten een speciale slaapzak pakken, een kussen en een fleecezak. Je jas en ski broek moest je onder je slaapzak op de matras leggen, je sokken, t-shirts en colletjes in je slaapzak.

Daarna moest je jezelf eerst in de fleecezak stoppen tot je oksels en deze dan aantrekken met een touwtje zodat het bleef hangen, daarna moest je je in je slaapzak wurmen, die dan helemaal tot aan boven dichtgeritst moest worden en oh ja de capuchon moest ook nog op. Op de foto zien jullie hoe dat er dan uitzag.

Aad had het na 5 minuten al gezien, werd claustrofobisch in zijn slaapzak en is toen maar in het warme gedeelte gaan liggen (watje) :) Redmer, Max en Chris hebben gewoon goed geslapen (hoe is mij een raadsel).

Twan had (in zijn slaap) zijn hoofd uit de capuchon gehaald en werd midden in de nacht huilend met wit gezicht en blauwe lippen wakker. Zijn neus zat vol, maar verder was hij gelukkig wel warm dus die is na enige tijd weer in slaap gevallen.

Luus en Claudia hebben een beetje hazeslaapjes gedaan en hadden het rond 6.30u wel gehad en zijn ook naar het warme gedeelte gegaan.

Het is een hele bijzondere ervaring, maar een keer in je leven is voldoende, al zal niet iedereen dat misschien met me eens zijn.

1 opmerking: