woensdag 24 februari 2010

Dag 4 - Zwemmen, skien en noorderlicht, bij -20

Vandaag overdag geen excursies, dus we kunnen uitslapen.

Redmer en Chris gingen skien en dan nu naar het andere gedeelte van het gebied om minder te hoeven klunen. Is helaas niet gelukt, de weg terug naar huis is een hele grote kluun partij geworden. Is wel genoeg beweging geweest voor de hele vakantie.


Claudia, Luus, Twan en Max zijn gaan zwemmen bij een hotel in de buurt. Was wel heel lekker en relaxed.

Aad heeft zijn dagelijkse rust gehad. Dit als voorbereiding op zijn pre-pensioen. En hij doet een cursus : Leer ijs te verkopen aan eskimo's. Waarom weet ik niet, Luus koopt al alles wat los en vast zit.

Om 17:30 werden we opgehaald voor de avond excursie: Naar het noorderlicht per sneeuwscooter. Het was de hele dag al bewolkt en lekker koud. Op voorhand hadden we al bedenkingen of we het licht zouden zien vandaag.Toen de gids vertelde dat hij worstjes bij zich had indien er geen licht zou zijn wisten we het heel zeker. Vandaag geen noorderlicht. En inderdaad, helemaal  niets!

Foto van het noorderlicht door Aad:

Dus dan maar googlen naar het noorderlicht. De eerste foto zie ik vind is een foto van het noorderlicht in Groningen!!!! We zijn gewoon te ver gevlogen.



Ook Luus ging op zoek naar het licht. Helaas is hier en daar de sneeuw een stuk dieper. Als je naar het zuiden valt, zie je het niet meer. Op de eerste foto zie je het bewijs dat niemand Luus in de sneeuw gooide, er is niemand in de buurt. De hele buiteling heeft ze op eigen kracht gedaan. Zonder alcohol.
 

1 opmerking:

  1. Ondanks de tegenvaller dat iemand het licht uit heeft gedaan klinkt het toch wel als een dag waar veel is gelachen.
    Waren de worstjes trouwens lekker?

    Groetjes
    Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen