maandag 22 februari 2010

dag2 - rendier safari bij -20 graden

Vandaag om 9:45 werden we opgehaald voor een rendier safari van 4 uur.

Deze 4 uur wordt (voor het gevoel) verdeeld in 1,5 uur aankleden, 1 uur reizen per sneeuwscooter, 5 minuten achter een rendier zitten, 25 minuten chocolade melk met een donut en 55 minuten terug reizen en 5 minuten uitkleden. Klinkt niet echt bijzonder maar we hebben wel veel gelachen en het best wel naar ons zin gehad.

Twan moest met nog 5 andere kinderen in een enorme slee achter een sneeuwscooter aan, aangezien hij dit niet erg leuk vond hebben we tijdens de pauze de begeleidster gevraagd of hij bij ons op de sneeuwscooter tussen ons in mocht. Dit mocht niet, maar hij mocht wel bij haar achterop. Nou dat was dus goed geregeld en Twan heeft op de terugweg enorm zitten genieten.

TIP: Indien je ooit naar Finland gaat kan je deze excursie overslaan. Die 5 minuten achter een rendier is het enige wat je van de rendieren ziet. Bovendien zie je dat de dieren het echt niet leuk vinden en soms is het te zwaar voor ze. De beesten zitten allemaal aan elkaar vast en hebben geen ruimte om extra kracht te zetten. Niet doen dus!!! Je kan beter dan een echte sneeuwscooter safari nemen.

Want rijden met een sneeuwscooter is echt aan te raden. We reden natuurlijk in kolonne in een grote groep. Dat is vrij traag maar als je grote gaten laat vallen kan je toch met 80km per uur door de sneeuw crossen naar je voorganger. Je moet dan ook weer heel hard remmen waardoor je dwars op de weg komt te staan. Dat is echt kicken.

Daarna natuurlijk de sauna in en afkoelen op het balkon. De buren aan de overkant staan nog te bij te komen.

PS. De temperatuur is nog goed te doen, dus die OLA-ijsjes moeten nog even uitgesteld worden :)

De foto's:



5 opmerkingen:

  1. Hei,
    Mitä kuuluu met de buren?

    Hier alles prima, lekker gewerkt enzo haha.
    Hoe zielig het ook voor die rendieren is, die witte kontjes zijn wel erg schattig.
    Kan daar nog een leuke inzoomfoto van komen?
    En ook graag een close-up van het sauna-avontuur.
    Volgens mij hebben jullie onwijze lol zo!
    kus voor jullie allen!

    Hoi Twan,
    Hoe vind jij het daar?
    Hoe gaat het?
    Heb je al een ijsje gegeten?
    groetjes Mees

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed om te onthouden, Rendiersafari van mijn lijstje schrappen als ik op vakantie gaat met +/- -25 graden (ben nog positief)naar Lapland!En wat betreft die Ola ijsjes....was net begonnen om het patent aan te vragen.
    Toch ziet het er naar uit dat jullie het onwijs naar jullie zin hebben. Hoop dat dit zo blijft en dat de volgende excursies wel alles zijn wat ze beloven. Ach, als je maar leut hebt met elkaar en daarvan komen jullie niets tekort geloof ik

    Groetjes uit Barendrecht,
    Jacqueline en de rest

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo allemaal even een reactie van ons ,we zijn blij dat jullie het zo fantasties naar jullie zin hebben . Claudia je verslagen zijn heerlijk om te lezen en de fot's zijn prachtig . we wensen jullie nog veel fijne dagen toe .liefs voor allemaal van marten en coby

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo daar boven in het zeer koude noorden!
    Ziet er wel gaaf uit op de scooters.
    We zijn benieuwd naar de volgende berichten...

    Veel plezier en groeten uit Hoogvliet

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo allemaal Wat beleven jullie vreselijk veelen we wanen er ons ook bij .Wat een heerlijke doe vakantie endandie verslagen en die foto's erbij schitterenden dat allemaal bij -24 graden.Zo'n kart rondje zou ik ook wel willenmaken.Nou nog heel veel plezier en vavond opzoek naar het Noorderlicht.We hebben gisteren naar het schaatsen gekeken het was 10 km voor mannen,Sven Kraner stond op 1 maar door een fote aanwijzing van Kempers kwam hij in de verkeerde baan terecht en werd hij gediskwalificeerd ,Dat was heel erg. Groetjes (O)MA &(O)Pa.

    BeantwoordenVerwijderen